entertainmentdirectory.org/ads.txt.
Welcome Guest! | login
US ES

Champions League-finale: Real Madrid vinner sin 15. europacup med 2-0-seier mot Borussia Dortmund


Få lag har møtt Real Madrid i en Champions League-finale med så stor overbevisning som Borussia Dortmund viste på Wembley Stadium lørdag kveld.

Til tross for at Real Madrid måtte lide og forsvare seg i store deler av finalen, Real Madrid Fotballdrakt billig og til tider klamre seg til livet, forlater Real Madrid London med sin 15. europacuptittel etter at Dani Carvajal og Vinícius Júnior scoret de sene målene som sikret Los Blancos en 2-0-seier og knuste Dortmunds hjerter.

Det var en spesielt grusom avslutning for Dortmund-forsvarer Ian Maatsen, som unødvendig ga bort hjørnesparket til Carvajals heading, før han ga Real muligheten til å score Vinícius’ mål bare minutter senere.

Etter en kveld med mest slit var det nok en gang Real som kunne juble etter full tid i en Champions League-finale, og fansen i en vegg av hvitt sang serenader til sitt uslåelige lag.

Ikke siden 1-0-tapet for Liverpool i 1981 har Real blitt slått i en europacupfinale, og nå har klubben vunnet ni seire på rad i løpet av 43 år, noe som har ført klubben opp i 15 seire – mer enn dobbelt så mange som AC Milan på andreplass.

Dortmund ærgrer seg over tapte sjanser

Stemningen inne på stadion var en helt annen før avspark. Den berømte «Gule veggen» var i fin form nesten en time før kampstart, og ble flyttet sten for sten, fan for fan fra Dortmund til Wembley uten å gå glipp av noe.

Vinícius følte at Real Madrid-siden ble overkjørt av Borussia Dortmund Fotballdrakt billig , og ga et tidlig knyttnevepump mot de hvitkledde supporterne for å lokke frem et voldsomt brøl fra dem.

Det var Dortmund-supporterne som laget all støyen i løpet av de første 10 minuttene; deres ubarmhjertige, øredøvende sang fylte den dystre London-himmelen over Wembley Stadium.

Men Dortmund var modige tidlig. Edin Terzićs lag spilte fryktløst ballen bakfra, selv om et par spesielt risikable baller nesten ga Real ballbesittelse.

Det var lagets smarte pasningsspill som skapte finalens første reelle sjanse, men Julian Brandt fikk ballen under føttene og skjøt fryktelig langt utenfor med bare Thibaut Courtois å slå i boksen.

Det utløste en rekke gullkantede sjanser for Dortmund.

Niclas Füllkrug fikk reddet en heading fra kloss hold og et forsøk som traff stolpen og trillet over mållinjen, mens Karim Adeyemi hadde to strålende én-mot-én-sjanser, men klarte ikke å omsette noen av dem.

 Real Madrid viser at de er uovervinnelige

Gjennom årene har Real utviklet en usvikelig evne til å produsere usannsynlige comebacker i Champions League.

Forsvarsspilleren Nacho sa en gang at laget besitter «magi» på slike europeiske kvelder, men i kveld føltes det som om det var en overnaturlig kraft som hindret Dortmund i å score.

De tapte sjansene gjorde imidlertid ingenting for å dempe humøret til Dortmund-fansen, som nesten 40 000 av dem hoppet i kor for å riste Wembleys grunnvoller.

Det var en fullstendig dominerende første omgang fra Dortmund, og laget tok ingen hensyn til Reals bemerkelsesverdige statistikk og aura av uovervinnelighet i denne turneringen.

Dortmund-spillerne ble møtt med et øredøvende jubelbrøl da dommeren blåste til pause. Real-supporterne, derimot, sto lamslåtte og tause. Som de hadde vært i store deler av første omgang.

Laget så ikke bare rystet ut defensivt, men også fullstendig tannløse fremover, og hvert eneste angrep ble enkelt og greit avvist av Dortmunds forsvar.

Det er virkelig et uvanlig syn å se Real gå så dårlig i Champions League, selv om det fortsatt var en overveldende følelse av at Dortmund til slutt ville få angre på alle de tapte sjansene.

Det var noen tidlige livstegn fra de hvitkledde i begynnelsen av andre omgang – Toni Kroos’ frispark ble holdt unna på en fantastisk måte av Gregor Kobel – men Dortmund kom tilbake.

Laget fortsatte å dominere i løpet av de første 20 minuttene, og Füllkrug fikk nok en strålende mulighet reddet av Courtois.

Den belgiske stopperen leverte en av tidenes beste prestasjoner i en Champions League-finale da Real slo Billige Fotballdrakter for to år siden, og han var på sitt beste igjen etter å ha kommet tilbake fra skade akkurat i tide til kampen.

Så skjedde det uunngåelige. Først gjennom Carvajals heading, og deretter da Maatsen spilte ballen rett til Bellingham, slik at engelskmannen kunne finne Vinícius som dundret ballen over Kobel.

Selv om håpet forsvant helt etter hvert som de resterende sekundene av overtiden gikk – og overfor tusenvis av hoppende, sprudlende Real-supportere – holdt Dortmund-supporterne trassig opp skjerfene sine og fortsatte å synge.

De trodde de endelig fikk et øyeblikk til å feire da Füllkrug fant nettmaskene, men det fikk de ikke engang da målet ble annullert for offside.

Tags

hx201314
Followers:
callcredits caliblueirl cafe businesssupport brucetthurston brown-asia brotherlewie support9454 bridgitandjohn cleankutt-28 scrapiron8833 bluelady7 billing5509 biggirl1973 bbhowell718
Recently Rated:
stats
Blogs: 74
 Statistics

Statistics

Statistics